Marko Šutalo:

"Imamo motiva za Island, svaku utakmicu igramo sto posto"

Košarkaški reprezentativac Bosne i Hercegovine Marko Šutalo bio j itekako zadovoljan zbog pobjede nad Velikom Britanijom i plasmanom na Evropsko prvenstvo.

"Čestitao bih svojim saigračima i stručnom štabu, prvo na pobjedi, a onda na plasmanu na Evropsko prvenstvo. Mislim da je ovo za ovo zemlju veliki uspjeh. Sastali smo se ovdje prije skoro dva mjeseca samo sa jednim ciljem. Radili smo naporno i taj cilj se ostvario. Vidjeli ste da nije bilo lako. Nama je ova utakmica mnogo značila, direktan prolazak na Evropsko prvenstvo, a Velikoj Britaniji nije takmičarski značila ništa. Međutim, kao što je naš trener rekao prije utakmice, oni svi imaju veliki ponos i nisu željeli da kvalifikacije završe sa svim porazima. Vidjelo se po tome jer su igrali maksimalno, pogađali su neke šuteve koje inače ne pogađaju", rekao je Marko Šutalo, bek reprezentacije BiH nakon pobjede nad Velikom Britanijom.

Šutalo smatra da je kvalitetna timska odbrana u finišu utakmice odlučila pobjednika u ovome susretu.

"Ja mislim da smo prije svega dobrom timskom odbranom uspjeli da se odbranimo od svih njihovih napada. Bilo je neriješeno, međutim mi smo uspjeli da pređemo u vodstvo i na kraju je došla ta nek čvrstina, pa je naporan rad na kraju isplivao, tako da smo na kraju zasluženo pobijedili. Ostvarili smo, po meni, veliki uspjeh i cilj koji je bio zacrtan", istakao je Šutalo.

Ni posljednji susret kvalifikacija, uprkos činjenici da je plasman na EuroBasket osiguran, neće biti bez rezultatskog značaja, a ni bh. košarkaši bez motiva.

"Nije baš da posljednji meč ništa ne znači, jer je moguće da ekipa sa četiri pobjede uđe u treći šešir za Evropsko prvenstvo i dobije lakše protivnike u grupi. Mi motiva imamo obzirom da smo i svaku prijateljsku utakmicu igrali sa sto posto. Kao što ulazimo u svaki trening, tako ćemo naravno ući i u kvalifikacionu utakmicu. Ne bi trebala da bude upitna motivacija kod igrača, jedino što je put dug, a utakmica je već za tri dana, ali nadam se daćemo imati snage da se skupimo, ostvarimo pobjedu i ove kvalifikacije završimo na najbolji mogući način", kazao je bh. reprezentativac.

U finišu susreta bek bh. reprezentacije igrao je "pod kočnicom", a zbog četiri lične u finišu utakmice bio je primoran sjediti na klupi.

"Ja mislim da imamo dosta široku klupu i da se nije vidio moj izostanak. Moji saigrači koji su me zamijenili su nadoknadili moj izlazak, tako da smo nastavili igrati u dobrom ritmu. Imamo širinu na klupi i mislim da nedostatak jednog igrača koji ima problema sa ličnim greškama može da se nadoknadi", zaključio je Šutalo na kraju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.