Ivan Buva prva akvizicija Širokog

Na Pecari slažu momčad

Ivan Buva prva akvizicija Širokog

Nakon što su ponedjeljak uspjeli skupiti novac i platiti pozivnicu u košarkaškom klubu Široki su počeli slagati i igračku križaljku.

Prva akvizicija na Pecari za sljedeću sezonu je dosadašnji igrač Cedevite, Ivan Buva, 208 cm visoki dvadesetdvogodišnjak. Ovaj igrač će pokriti pozicije krilnog centra i centra.

U Cedeviti se nije naigrao pa se na Pecari nadaju da će proigrati upravo tu te da će u Širokom dobiti pravu šansu za razvoj kao što je bio slučaj i s drugim igračima koji su se upravo iz Širokog probili u europske klubove.

Buva je sa HKK Širokim potpisao ugovor na 3 godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.