Iz Igokee potvrdili: Sačekat ćemo odluku FIBA-e!

BiH ostaje bez EP-a?

Iz Igokee potvrdili: Sačekat ćemo odluku FIBA-e!

M. Šljivak

Upravni odbor KK Igokea nije večeras donio odluku o situaciji oko ABA lige.

Odlučeno je da će se nastaviti konsultacije sa KSBiH, klubovima iz regiona, ABA-om i FIBA-om, te da će se sačekati konačna odluka FIBA-e.

"Svi ljubitelji košarke mogu biti spokojni, jer Igokea, kao jedan od najvećih i najorganizovanijih klubova, će misliti na budućnost košarke i u skladu sa tim donijeti odluku. Ne trebate sumnjati u ozbiljnost naših odluka i one će biti u interesu košarke", stoji u saopćenju Igokee.

Ako do 18. juna Igokea ne povuče podršku ABA ligi, Izvršni odbor FIBA-e neće dozvoliti nastup reprezentaciji BiH na Evropskom prvenstvu u septembru ove godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.