Jusuf i Mirza najavili odlične NBA sezone, Đedović sjajan

Odlične igre bh. košarkaša

Jusuf i Mirza najavili odlične NBA sezone, Đedović sjajan

M. Šljivak

Jako dobre nastupe imali su košarkaši reprezentativci Bosne i Hercegovine u protekloj sedmici.

Jusuf Nurkić i Mirza Teletović svojim igrama u predsezoni najavili su odlične NBA sezone.

Nurkić je u protekloj sedmici odigrao dvije utakmice za Denver, a posebno je impresivan bio protiv Golden State Warriorsa, gdje je ubacio 16 poena uz osam skokova. Prethodno je Nurkić imao poen i pet skokova u porazu od Portlanda.

Kapiten bh. tima i član Brooklyn Netsa Mirza Teletović pokazao je izuzetan napredak u igri tijekom predsezone.

Mirza je odigrao dvije utakmice za Netse, a prvo je Philadelphiji ubacio devet poena uz 11 skokova, da bi zatim u porazu od Bostona bio sjajan sa 15 poena i sedam skokova.

Što se tiče košarkaša koji nastupaju u Evropi posebno su impresivni bili Nihad Đedović i Andrija Stipanović.

Đedović je u Euroligi ubacio 14 poena u pobjedi Bayerna nad Panathinaikosom, da bi zatim u laganoj pobjedi nad Bremerhavenom dodao 10 poena.  

Sjajnu partiju je tijekom vikenda odigrao centar naše selekcije Andrija Stipanović. Njegov Trabzonspor je u porazu od Fenerbahčea bio najefikasniji pojedinac u svom timu sa 16 poena i šest skokova.

Naši mladi reprezentativci su pružili izuzetne partije. Mlađi brat Nihada Đedovića, Nedim, nastavio je sa odličnim partijama za drugi tim Barcelone.

Iako je katalonski tim poražen, Đedović je bio najefikasniji sa 17 poena, dok je ponovo odličan bio i njegov timski kolega Emir Sulejmanović koji je dodao 14 poena.

Imran Polutak je odigrao dosta dobar meč za Krku u prvenstvu Slovenije. Za 20 minuta na parketu je ubacio pet poena uz osam skokova, dok se u ABA ligi nije upisao u strijelce.

Bh. igrači u Grčkoj su bili solidno. Muhamed Pašalić je u pobjedi Arsia ubacio 10 poena, dok je Milan Milošević s AEK-om poražen od Panathinaikosa. Naš košarkaš je za 23 minute na parketu ubacio dva poena uz pet skokova.

Miroslav Todić je odigrao dvije utakmice za Sassari. Prvo je u pobjedi nad Pistoijom za 11 minuta ubacio osam poena uz pet skokova, a zatim je u Euroligi u porazu od Efesa za 22 minute imao šest poena i četiri skoka. Nemanja Gordić je u porazu Cedevite od Limogesa upisao devet poena.

Elmedin Kikanović je ubacio devet poena početkom protekle sedmice u porazu Eniseya od moskovskog CSKA.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.