Kahrimanović u Kaknju

Hasagić naslijedio Islamovića na klupi

Kahrimanović u Kaknju

Košarkaši Kaknja, koji već godinama igraju značajnu ulogu u A-1 ligi F BiH, novu sezonu dočekuju jači i ambiciozniji.

Nakon pleymekera Nedžada Mulića, angažiran je još jedan bivši igrač Čelika. Riječ je nekadašnjem reprezentativcu Abdurhamanu Kahrimanoviću, koji je nekoliko posljednjih sezona proveo u inozemstvu (Mađarska, Slovenija, Kosovo. Ekipi se priključio i centar Jasmin Hadžić, koji se nakon jednogodišnje pauze reaktivirao.

"Naš cilj je plasman u Ligu 12. Angažirali smo dvojicu iskusnih igrača, definirali roster i mislim da imamo ekipu koja će konačno ostvariti naše dugogodišnje želje.", riječi su predsjednika KK Kakanj Mevludina Delibašića, svojevremeno istaknutog igrača ovog kluba.

Došlo je do promjena i na klupi. Umjesto Samira Islamovića, koji je podnio ostavku, dužnost prvog trenera povjerena je mr. Irfanu Hasagiću, donedavnom profesoru košarke na Fakultetu sporta i tjelesnog odgoja u Sarajevu, koji je do sada vodio privatnu  Školu košarke u Kaknju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.