Kakanj se dobro namučio u Hadžićima

Trijumf Kaknja

Kakanj se dobro namučio u Hadžićima

M. Šljivak

Košarkaši Kaknja pobijedili su kao gosti Bošnjak u Hadžićima 71:64 u 1. kolu Lige 10 košarkaškog prvenstva BiH.

Dosta dobar meč odigrala su ova dva kluba, a na kraju je Kakanj odličnom igrom u posljednjoj dionici slomio otpor nezgodnog domaćina.

Prvo poluvrijeme je donijelo nešto bolju igru Kaknja, koji je na odmor otišao sa sedam poena prednosti (38:31).

Međutim, u trećoj dionici domaći tim odigrava zaista odlično. Limitirali su Kakanj na samo devet poena, te su u posljednju četvrtinu ušli sa šest poena prednosti, 53:47.

Ekipa Josipa Pandže je uzvratila u posljednjoj četvrtini. Viceprvak BiH je dominirao u ovom dijelu igre i na kraju je slavio pobjedu. 

Do nje ih je vodio Željko Palavra sa 18 poena, dok je kod Bošnjaka Bojan Lulić ubacio 20.

Liga 10, 1. kolo:

Bošnjak - Kakanj 64:71 (19:22, 12:16, 22:9, 11:24)

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

BOŠNJAK: Sarajlić 9, Damjanović 8, Petković 2, Fazlić 2, Dovadžija 12, Maksumić, Lulić 20, Mujić 2, Kadić 6, Keso, Ferhatbegović, Buza 3.

KAKANJ: Dedić, Vranješ, Maksimović 11, Muflizović, Merdanović, Ćurevac 4, Đozić, Dželmo 10, Palavra 18, Svilar 14, Tomić 13, Smajlović 1.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi