Kikanović: Selektor je odraz stanja u KSBiH

Reprezentativac BiH u razgovoru za SportSport.ba

Kikanović: Selektor je odraz stanja u KSBiH

Reprezentativac BiH i centar beogradske Crvene zvezde, Elmedin Kikanović, sa svojom ekipom ove sezone i ne briljira, kao što je to bio slučaj predhodne.

Crvena zvezda je sezonu u NLB ligi završila na, za njih, veoma lošem devetom mjestu, u košarkaškom Kupu Srbije ispali su u četvrtfinalu, a ništa bolje nisu prošli ni u ULEB kupu. U košarkaškom prvenstvu Srbije Zvezda se nalazi na petoj poziciji, sa polovičnim omjerom od po četri pobjede i poraza.

"Preostalo nam je samo takmičenje u nacionalnom prvenstvu Srbije. Došli smo u subotu do pobjede nad FMP i tako se približili cilju, a to je da izborimo polufinale srbijanske lige, odnosno da se plasiramo među četiri najbolje ekipe u Srbiji. Glavni konkurenti za tu poziciju će nam biti FMP i Tamiš", izjavio je za SportSport.ba centar Crvene zvezde Elmedin Kikanović.

Nekadašnji košarkaš tuzlanske Slobode nije zadovoljan sezonom koju sa Crvenom zvezdom ima iza sebe. Beogradska ekipa doživjela je u sezoni iza nas mnogo uspona i padova, te velike kadrovske promjene.

"Bilo je mnogo problema ove sezone. Neki igrači su otišli tokom sezone, što je prilično poremetilo ritam igre unutar ekipe. Ovu sezonu ne mogu baš ocijeniti uspješnom, jer nismo uspjeli ostvariti značajniji rezultat ni u jednom takmičenju u kom smo učestvovali. Uvijek nam je nedostajao jedan korak. Ipak, moramo se trgnuti jer sezone nije gotova. Još uvijek imamo šansu da napravimo nešto u košarkaškom prvenstvu Srbije", smatra Kikanović.

Kako si ti zadovoljan svojom igrom, u sezoni u kojoj je Crvena zvezda podbacila?

"Ma, ne mogu biti zadovoljan. Igrao sam ispod svog prosjeka, kao i ostatak ekipe, ali na meni je da se potrudim da to popravim, jer sam uvjeren da mogu ponuditi mnogo više".

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine ostala je bez selektora. Otišao je Mensur Bajramović, a još se uvijek ne zna ime novog selektora...

"Čuo sam razne priče. Spominju se mnoga imena kao mogući nasljednici Mensura Bajramovića, ali za sada se ne zna ko će nas voditi. Sva ova situacija vezano za selektora reprezentacije Bosne i Hercegovine najbolje oslikava lošu situaciju u Košarkaškom savezu Bosne i Hercegovine", zaključio je Kikanović u razgovoru za naš portal.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.