Košarkaši poraženi i od Finske

Košarkaši izgubili

Košarkaši poraženi i od Finske

M. Šljivak

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je od reprezentacije Finske na turniru u italijanskom Trentinu rezultatom 86:74.

Naši momci su bolje otvorili utakmicu, te su imali konsantnu prednost, da bi nakon prve dionice imali prednost od 29:16.  Ipak, Finci igraju mnogo bolje drugu dionicu susreta i u potpunosti se vraćaju u ovu utakmicu, pa su na poluvrijeme naši momci otišli sa dva poena prednosti 42:40.

U trećoj četvrtini Finci igraju zaista sjajno. Okreću rezultat u svoju korist i nakon 30 minuta igre vode 71:60. Naši košarkaši se nisu uspjeli vratiti u igru u posljednjoj dionici, te su nakon sinoćnjeg poraza od Italije doživjeli i drugi poraz na ovom turniru.

Mirza Teletović je sa 29 poena predvodio našu reprezentaciju, Kikanović je dodao 17, a Peršić 12 poena. Petteri Koponen je kod Finske ubacio 18 poena.


FINSKA: Koivisto 3, Muurinen 8, Huff 10, Salin 11, Kotti 6, Koponen 18, Makalainen 4, Mottola 12, Ahonen 2, Nikkarinen 4, Nuutinen, Kaunisto 8, Lindbom.

BOSNA I HECEGOVINA: Avdibegović, Mašić, Brkić 5, Naletilić, Wright 8, Bavčić, Mitrović 3, Kikanović 17, Teletović 29, Peršić 12, Đedović, Sinanović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.