Košarkaši poraženi u Mađarskoj

Kvalifikacije za EP

Košarkaši poraženi u Mađarskoj

E. Škorić

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras je u Mađarskoj, rezultatom 74:70, poražena u drugom kolu kvalifikacija za odlazak na Evropsko prvenstvo koje se igra u Litvaniji.

Iako smo svi priželjkivali trijumf u Mađarskoj, košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine je poražena. Izabranici Sabita Hadžića su na kraju, blago rečeno, dobro i prošli, budući da su domaći na poluvremenu imali ogromnih 16 poena razlike.

Mađari su večeras, jednostavno, bili bolji, konkretniji, opasniji, te lakše dolazili pod naš koš. Mađari su u prvoj četvrtini imali osam poena prednosti, baš kao i drugoj četvrtini. Ipak, naši momci su u trećoj četvrtini odigrali puno bolje, te poenima Edina Bavčića sa nešto blažim rezultatom ušli u posljednju četvrtinu.

Tada je krenula prava drama, pa su naši košarkaši uspijevali u par navrata doći na -10,  a tri minute prije kraja, prednost Mađara iznosila je svega pet poena (69:64). Ipak, nedostajalo je koncetracije na kraju i Mađari su ubilježili svoju prvu pobjedu, a Hadžićevi izabranici prvi poraz u kvalifikacijama.

Kvalifikacije za EP, 2. kolo:
Mađarska - Bosna i Hercegovina 74:70 (19:11, 23:15, 19:23, 13:21)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.