Kozara slavila, Damjanović asistirao

17. kolo Prve lige RS

Kozara slavila, Damjanović asistirao

Košarkaši Kozare savladali su u Aleksandrovcu ekipu Slavije 1996 rezultatom 84:65, pa su tako stigli do 7. pobjede u prvenstvu RS.

Trijumf Gradiščana svakako je bio očekivan s obzirom da gosti u dosadašnjem dijelu prvenstva nisu osjetili ukus pobjede.

Poenterski domaćine je predvodio Bilanović sa 14 poena, ali je junak ovog meča zasigurno bio plejmeker Kozare Igor Damjanović, koji je zabilježio nevjerovatnu statistiku.

Damjanović je upisao 6 poena, 7 skokova i nestvarnih 20 asistencija. 

"Iako smo u meč ušli kao veliki favoriti, ni u jednom trenutku nismo potcjenjivali ekipu Slavije. Igrali smo kolektivno, što nam se na kraju i višestruko isplatilo. Čestitao bih saigračima na pobjedi, ali i gostujućoj ekipi na korektonoj utakmici. Kada je u pitanju moj učinak, vjerujte da nisam uopšte razmišljao o statistici. Kao i u svakom meču davao sam sve od sebe i trudio sam se da maksimalno razigram ekipu", izjavio je Damjanović za Sportsport.ba.

U ostalim utakmicama 17. kola odigranim u nedjelju Rogatica je u derbiju savladala Prijedor (60:58), Borac je bio bolji od Sutjeske (81:69), dok je Bratunac u neizvjesnom meču savladao Teslić (80:78).

Dan ranije lider prvenstva, ekipa Studenta, je upisala pobjedu protiv Hercegovca (74:52).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi