Bosna Royal želi u najviši rang

Krupalija i Gvozdić najavili okršaj sa Vogošćom

Košarkaški klub Bosna Royal organizovao je danas konferenciju za novinare povodom doigravanja za plasman u elitni rang košarkaškog takmičenja u Bosni i Hercegovini.

Ispred KK Bosna predstavnicima medija su se obratili direktor kluba Damir Krupalija, te trener Dušan Gvozdić.

“S nama je tu danas i naš stari-novi igrač Saša Vasiljević, što jasno pokazuje naše ambicije za plasman u viši rang, a osim Saše ćemo imati još jedno pojačanje čim papirologija bude završena.Nakon lošeg starta kada samo nakon pet kola imali omjer od jedne pobjede i četiri poraza uspjeli smo izvući sezonu takmičarski i rezultatski", rekao je Krupalija, te dodao:

"Trener Gvozdić je svojim dolaskom donio neki novi elan, što je rezultiralo sa šest pobjeda u posljednjih šest utakmica. Prvobitni cilj nam je bio plasirati se u doigravanje, a sada želimo u prvu ligu. Saša je tu da nam pomogne u ostvarivanju istog i mi se nadamo najboljem".

“Ovo nam je prva prilika da se vidimo na konferencijama za štampu. Završili smo prvi dio sezone, kao što je i uvijek u košarci, pa je red da pričamo o doigravanju. Sada nas očekuju utakmice s Vogošćom. Kao i do sada ću komentarisati samo prvu narednu utakmicu. Vogošća je sjajno vođena ekipa s odličnim pojedincima, no ukoliko budemo imali ozbiljnost i dodatnu energiju onda neće biti problema, nezavisno od rezultata”, rekao je Gvozdić, te dodao:

“Imamo tri utakmice, koje je uvijek teško igrati jer su jako kratke. Playoff sistem na više pobjeda je mnogo lakši, dok je na dvije pobjede jako teško i naporno. Mi ćemo se potruditi da što bolje uklopimo nove igrače u sistem. Nadam se da će stari igrači pomoći u tome, a kao što je direktor već rekao, čekamo još jednog. Ja od igrača čekam da daju sve od sebe, a do 29. aprila ćemo sve znati.” 

“Preostaje nam mukotrpan rad u naredne tri nedjelje, a ja se naravno nadam najboljem. Ako budemo radili dobro imamo se čemu i nadati", zaključio je trener Bosne.

Bosna će u polufinalu doigravanja odmjeriti snage s Vogošćom, a prva utakmica je na rasporedu 10. aprila od 19 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi