Trener ŽKK Play Offa za SportSport.ba

Lojo: Oslanjamo se isključivo na domaće igračice

ŽKK Play Off sutra započinje nastup u regionalnoj ligi, a prvi protivnik je ekipa Grosuplja iz Slovenije.

 

Uoči starta takmičenja, razgovarali smo sa trenerom sarajevskog kluba Goranom Lojom, koji je za SportSport.ba najavio sezonu koja slijedi.

"Očekivanja su pozitivna. S pripremama smo počeli vrlo rano, još 18. augusta i spremni smo za izazove. Što se tiče sutrašnje utakmice, vlada dobra atmosfera. Naš prvi protivnik je slovenačka ekipa Grosuplje, koja je u ovoj sezoni dosta izmijenila sastav. One su ostale bez dvije najbolje košarkašice, promijenile su trenera a došle su dvije Amerikanke o kojim imamo određenim informacijama. Mislim da imamo šanse da ostvarimo prvu pobjedu", rekao je Lojo, koji je potom istakao:

"Očekivanja od naredne sezone su da pokušamo napraviti iskorak u regionalnoj ligi, da se uspijemo plasirati među prve tri ekipe iz grupe i nakon toga odigramo tu Superligu sa šest ekipa. Što se tiče domaćeg prvenstva, pokušat ćemo osvojiti prvenstvo ili kup, a što da ne i duplu krunu"

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (Ž):

Trener Play Offa smatra da je ključ uspjeha oslonac na domaće igračice.

"Sve igračice su spremne. Isključivo se oslanjamo na domaće igračice, koje su u prošloj sezoni stekle neophodno iskustvo. Od dvanaest igračica koje imamo u rosteru, deset je reprezentativki. Sve su spremne i željno isčekuju sutrašnju utakmicu".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.