Marković: Teška grupa, bitno je ko će igrati za nas

Proslavljeni bh. stručnjak za SportSport.ba

Marković: Teška grupa, bitno je ko će igrati za nas

E. Škorić

Proslavljeni bosanskoheregovački košarkaš i trener Nenad Marković komentarisao je za SportSport.ba današnji žrijeb u Minhenu.

Bh. reprezentacija će se za Eurobasket boriti kroz kvalifikacije u grupi sa tri selekcije. 

Pored naše, tu su još i ruska, te švedska selekcija. Možda to nekome, onako na prvu, izgleda kao lagana, ali definitivno teška grupa za Zmajeve.

"Vidio sam žrijeb i nisam baš previše zadovoljan. Možda nam je sreća mogla biti više naklonjena", rekao je Marković, trener Trabzonspora, za SportSport.ba, dodavši:

"Švedska i Rusija su ozbiljne ekipe. I jedni i drugi bi nam mogli zadati puno problema, zato pozivam naše momke na oprez. Morat ćemo se dobro potruditi da odemo na Eurobasket, što je svakako želja svih nas i ja se nadam da hoćemo".

I Marković je, kao i mnogi Bosanci i Hercegovci, svjestan da će posebno teško biti ukoliko ne budemo kompletni.

"Naravno, važno je u kojem sastavu će nastupiti naša reprezentacija. Bilo bi dobro da dođu svi, onda je druga priča", istakao je Neno.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi