Mladi Krajišnik pao u Bugojnu, Jedinstvo ubjedljivo u Tuzli

Odigrano svih pet susreta 10. kola

Mladi Krajišnik pao u Bugojnu, Jedinstvo ubjedljivo u Tuzli

A. Beganović

Proteklog vikenda odigrano je 10. kolo Prvenstva Bosne i Hercegovine za košarkašice, a sve pobjede upisale su domaće ekipe.

Košarkašice Bugojna su pred svojim navijačima savladale Mladi Krajišnik (64:61). Bugojanke su do pobjede vodile Pandžo sa 25, te Curović i Mešan sa po 12 poena, dok su kod Mladog Krajišnika najefikasnije bile Rađenović sa 30 i Maksić sa 10 poena.

Košarkašice Jedinstva su u Tuzli bile ubjedljive protiv Brčanke (81:57). Ikanović sa 25, Brčaninović sa 21, te Jusupović sa 17 poena bile su najefikasnije kod Jedinstva, dok su Kajtaz sa 23, te Radović sa 13 poena bile najučinkovitije kod Brčanke.

Sloboda je u Novom Gradu bila bolja od Željezničara (57:53), Banovići su nadigrali Implus (66:53), dok su vodeći Orlovi bili bolji od Rudar Sporta (68:64).

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (Ž):

Nakon 10 odigranih kola na čelu tabele se nalaze Orlovi sa 19 bodova, Jedinstvo ima bod manje, ali i utakmicu manje, dok je trećeplasirani Rudar Sport sa 16 bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.