Mulaomerović otpao iz kombinacija za Hrvatsku

Nije povukao kandidaturu

Mulaomerović otpao iz kombinacija za Hrvatsku

Košarkaški stručnjak Damir Mulaomerović otpao je iz kombinacija za stručni štab Hrvatske. 

Petrović je nakon imenovanja na selektorsko mjesto želio da mu upravo Mulaomerović bude pomoćnik u ovoljetnim Olimpijskim igrama, međutim aktuelni trener Cibone nije želio povući kandidaturu za selektora BiH.

Najozbiljniji kandidat da naslijedi Ivanovića je i dalje Mulaomerović, a kako se taj izbor poprilično odužio, rukovodstvo hrvatske reprezentacije je odlučilo da Petrovićevi pomoćnici budu Skelin (KK Split) i Anzulović (Dabrowa). 

U međuvremenu 41-godišnji Mulaomerović je uz Dragana Bajića dobio još jednog protukandidata u liku Aleksandra Džikića i principijelnost bi ga mogla koštati da ostane bez ijedne reprezentativne dužnosti. Trener Cibone nije htio povući kandidaturu jer ne želi iznevjeriti ljude koji se za njega zalažu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti