Musa, bez obzira na sve, ima veliko poštovanje prema Zadru

Nije imao namjeru nikoga uvrijediti

Musa, bez obzira na sve, ima veliko poštovanje prema Zadru

E. Škorić

S 14 poena i važnim trojkama u trenutku kada se meč lomio, Džanan Musa donio je Cedeviti pobjedu u Zadru.

Musa je odigrao sjajan meč, zaslužan je za novi trijumf zagrebačkog tima u ABA ligi, ali bh. reprezentativac doživio je jedno izuzetno neprijatno iskustvo. Njemu je zadarska publika skandirala "Musa Turčine napuši se kur...", na šta se u tom trenutku Musa nije previše obazirao.

Šta se, zapravo, događalo večeras u Zadru? Musa je nakon druge trojke na košarkaški način u stilu "pištolja" sam sebe ohrabrio za pogođen šut, ne želivši ni na bilo koji način nekoga u dvorani uvrijediti.

Namjera je bila da si da stimulaciju, što je za košarkaše sasvim normalno. Naš reprezentativac ima ogormno poštovanje za navijače i klub kakav je Zadar i koji se bori na pravi način unatoč lošim rezultatima.

Musa smatra da je normalno da navijači na bilo koji način žele podržati svoje igrače u teškim trenucima, pa samim tim nije previše razočaran zbog onoga što je čuo, koliko god bilo neprijatno.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Iz Cedevite su pohvalili Musin rad, ponašanje i zalaganje u klubu i smatraju da ni po čemu nije uradio pogrešnu stvar, te da je samo "košarkaš koji se bori za klub i koji želi da napreduje".

U svakom slučaju, ono što se u Zadru dešavalo trebalo bi brzo da se zaboravi, a Musa da nastavi pružati dobre partije, kako bi njegova karijera išla u željenom pravcu - naprijed.



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi