Musa odbio ponudu iz SAD-a

Cedevita Musu poslala u Zabok

Musa odbio ponudu iz SAD-a

M. Šljivak

Najbolji mladi košarkaš Evrope, Džanan Musa, provešće narednu sezonu na posudbi u ekipi Zaboka.

Ekipa Cedevite, čiji je 16-godišnji bh. košarkaš član, odlučila je da Musu u narednoj sezoni pošalje na posudbu u ekipu Zaboka, koja se takmiči u hrvatskoj A1 ligi.

U redovima aktuelnog hrvatskog prvaka žele da Musa stekne dodatno iskustvo igrajući seniorsku košarku, što će mu svakako dobro doći u nastavku karijere.

Nakon što je briljirao na Evropskom prvenstvu do 16 godina, gdje je vodio bh. selekciju do titule prvaka, Musa je dobio veliki broj ponuda za nastavak karijere.

Jedna od njih je stigla i iz Sjedinjenih Američkih Država. Prestižni koledž Duke ga je želio vidjeti u svojim redovima u narednim godinama, ali je Musa tu ponudu odbio.

Džanan je Evropsko prvenstvo u Litvaniji završio sa preko 23 poena, devet skokova i šest asistencija u prosjeku.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.