Novi selektor košarkaške reprezentacije

"Napravićemo najbolji mogući izbor igrača za reprezentaciju"

M. Šljivak

Duško Ivanović, danas je službeno predstavljen kao novi selektor košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine...

Selektor je za SportSport.ba govorio o ambicijama s reprezentacijom Bosne i Hercegovine.

"Cilj je da se spremimo dobro, da napravimo dobru reprezentaciju i atmosferu. Dobro ćemo raditi, kako bi ostvarili dobar rezultat, odnosno da se plasiramo na Evropsko prvenstvo", ističe Ivanović, koji respektuje naše protivnike u kvalifikacijama, ekipe Islanda i Velike Britanije. 

"U košarci sam skoro 40 godina. Moje iskustvo govori da nikad ne možeš biti siguran da ćeš nekog pobijediti. Moraš da respketuješ svakog protivnika, da budeš koncentrisan na svakog protivnika i da se pripremiš da bi pobijedio. Danas svi znaju da igraju", dodaje Ivanović.

Mirza Teletović će, očekivano, biti lider i kod Ivanovića.

"Da bi reprezentacija bila dobra, mora da funkcioniše kao ekipa. Mirzu Teletovića jako dobro poznajem. On jeste i biće lider, ali to ne znači da treba šutirati 40 lopti. Lider je taj koji vodi tim, koji pomaže drugima da ekipa funkcioniše".

Novi selektor već uveliko prati nastupe potencijalnih reprezentativaca...

"Gledam sve potencijalne kandidate i nadam se da ćemo moći da nađemo rješenje na poziciji četvorke. Mi igramo sa dvije reprezentacije, čiji su centri šuteri za tri poena. To si atipične reprezentacije i mi nećemo moći da igramo puno vremena sa našim peticama, koje ne mogu da čuvaju četvorku koja šutira. Veoma nam je važno da nađemo jednu četvorku, koja je dosta pokretljiva. Sve ću da pogledam, sa svima ću da razgovaram i onda ćemo napraviti najbolju reprezentaciju što možemo" dodao je za kraj razgovora Ivanović.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.