Naši mladi košarkaši nakon Hrvatske srušili i Grčku!

Bravo, Zmajići

Naši mladi košarkaši nakon Hrvatske srušili i Grčku!

Reprezentacija Bosne i Hercegovine je u okviru grupe B Evropskog prvenstva za igrače do 16 godina upisala još jednu iznenađujuću i izuzetno vrijednu pobjedu slavivši protiv Grčke rezultatom 56:51.

Susret je bolje otvorio naš tim, koji je nakon isteka prve dionice imao prednost od sedam razlike a bilo je 20:13. Druga četvrtina donosi veliki pad u igri naše selekcije, koja je je u deset minuta postigla samo pet poena a pri tom primila njih osamnaest pa se na odmor otišlo s rezultatom 31:25 za Grčku.

Nastavak susreta donosi bolju igru naših kadeta koji treću dionicu rješavaju u svoju korist rezultatom 18:8. Uslijedila je neizvjesna završnica u kojoj je naš tim nekako održavao malu, ali vrijednu prednost stečenu u ranijem toku susreta. 

Utakmica se definitivno prelomila u posljednjoj minuti, kada Antunović veže dvije vezane dvojke i odvodi naše mladiće na +5. Do kraja je Grčka pokušala nešto učiniti, ali nije uspjela u svojim namjerama pa su naši momci slavili i drugu iznenađujuću pobjedu na ovom turniru. Do kraja je ostalo 56:51.

Najefikasniji u redovima našeg tima bio je Musa sa 21 poenom i šest skokova. Dvocifreni su bili još Sikirias sa dvanaest, dok je Antunović dodao deset poena. Veliki doprinos pobjedi dao je i Gegić, koji je imao pet poena ali je sakupio trinaest skokova.

Podsjećamo, naši kadeti su jučer minimalno savladali favorizovanu Hrvatsku, a pobjedom nad vršnjacima iz Grčke su potvrdili da su vrlo dobra ekipa sposobna da ispiše još jednu lijepu priču domaće košarke.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.