"Nedopustivo je ponašanje Teletovića i Nurkića"

Selektor Damir Mulaomerović nakon Rusije

"Nedopustivo je ponašanje Teletovića i Nurkića"

M. Šljivak

Selektor reprezentacije BiH Damir Mulaomerović nije zadovoljan nakon poraza od Rusije u Tuzli, posebno zbog ružnih scena koje su se dešavale u finišu meča.

Mulaomerović je zadovoljan igrom u prvom poluvremenu, ali to nije donijelo rezultat u ovom meču.

"Mislim da smo odigrali sjajno prvo poluvrijeme. Bilo je sve slično kao u Rusiji probali smo s nekim rotacija, ali nismo uspjeli", rekao je Mulaomerović, te je dodao:

"Žao mi je. Imali smo veliku priliku, ali jednostavno nismo imali ritam kao u prvom poluvremenu i Rusija je zasluženo slavila pobjedu".

Osvrnuo se i na probleme u ekipi.

"Frustracija je izašla na vidjelo. Mislim da kapiten to što je napravio je nedopustivo. Nurkić je pokazao dosta neodgovornosti, posebno u odbrani. Imali smo buran razgovor u svlačionici, jer smo željeli da svi kažemo u lice. Riješilo se sve razgovorom", dodao je Mulaomerović.

Male su šanse za plasman na Eurobasket.

"Imamo još jednu kartu u Švedskoj. Ko je spreman igrati, igraće. Ko neće ne mora", istakao je selektor, te je dodao:

"Velika hajka je na mene, posebno od sarajevskih novinara. Velika negativa je oko ekipe. Niko neće da kaže ništa pozitivno. Nisam ja problem, ako ne uspijemo, ja ću prvi otići. Neke stvari koje su se dešavale, preuzimam ja odgovornost", istakao je Mulaomerović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi