Neki novi, lošiji Partizan poražen i od Cedevite

Pobjeda Cedevite

Neki novi, lošiji Partizan poražen i od Cedevite

E. Škorić

Košarkaši Cedevite očitali su lekciju beogradskom Partizanu u susretu trećeg kola ABA lige.

Partizan ne izgleda najbolje na početku nove sezone regionalne lige. Crno-bijeli su u trećem kolu upisali drugi poraz. Nakon Krke, savladala ih je i Cedevita.

Beograđani su u Zagrebu imali minus četiri nakon prve (17:13), te minus pet na kraju prvog dijela (29:24). 

U nastavku ništa novo. Domaći košarkaši dominiraju, gosti nemoćni. Poslije tri dionicei gre Cedevita je imala čak 11 poena prednosti. Najdominantnija domaća momčad bila je u zadnjih deset minuta, kada je gostima utrpala 24 poena. 

Na kraju je Cedebita slavila sa okruglih 20 poena razlike (70:50) i ovo joj je bio tek prvi trijumf nakon uvodnih poraza od Krke i Union Olimpije.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Bilan je sa 13 poena vodio Cedevitu, Pilepić i Zubčić su ubacili po 11, dok je naš reprezentativac Nemanja Gordić dodao osam poena. Po 10 poena su kod Partizana ubacili Murić i Gagić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.