Duško Ivanović, selektor reprezentacije BiH

"Nema hendikepa, igraju najbolji"

Selektor Duško Ivanović poslije 23 godine ponovo je u Tuzli. Nekada je u dresu Jugoplastike igrao utakmice protiv Sloboda Dite u prepunom Mejdanu i tih se utakmica itekako dobro sjeća uprkos vremenu koje neumitno teče.

"Tuzla je bila i ostala grad košarke. Pamtim Mejdan po jednoj veličanstvenoj atmosferi i nadam se takvoj podršci protiv Islanda", rekao je Duško Ivanović, selektor najboljih bh. košarkaša.

Reprezentacije BiH u Mejdanu će se spremati za utakmice sa Velikom Britanijom i Islandom, a Ivanović kaže kako su ostale još neke stvari da se poprave do tih susreta.

"Nisam zadovoljan turnirom u Italije, ali su nam utakmice u Trstu pomogle da sagledamo neke stvari. Svoje pravo lice pokazali smo u pojedinim dijelovima susreta sa Srbijom i Kanadom, dok je utakmica sa Italijom naša najslabija u pripremnom ciklusu", kaže Ivanović.

Na koncu je rekao kako ne postoji hendikep zbog odlaska Coopera i Nurkića, odnosno da imamo dobru ekipu koja treba da se drži i da ostane složna. Prvi trening u Mejdanu je sutra u 10 sati. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.