Ni Igokea nije uspjela zaustaviti Budućnost

ABA liga

Ni Igokea nije uspjela zaustaviti Budućnost

E. Škorić

Košarkaši Igokee poraženi su u Laktašima od Budućnosti sa 86:76 u susretu 11. kola ABA lige.

Igokea je ugostila lidera regionalnog prvenstva i nije uspjela da ostvari pobjedu. Gosti iz Podgorice savili su na kraju, te su na omjeru 9-2 i prvi na tabeli sa 20 bodova.

Budućnost je vodila 21:19 nakon prve dionice, a na odmor se otišlo sa plus četiri u korist Crnogoraca. Na semarofu je stajalo 43:39.

Igosi su potpuno pali u trećem periodu igre, pa je Budućnost do kraja ipak zadržala prednost i ostvarila novu vrijednu pobjedu.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Cook je bio najbolji kod gostiju sa 22 poena, Subotić je ubacio 19, dok su Jaramaz i Dragičević ubacili po 11. U sastavu Igokee Radenović je ubacio 16, Ćapin je dodao 15, a Radivojević 14 poena. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.