Nije zanimljivo: Sparsi nemaju pravog rivala u Ligi 12

Devet od devet

Nije zanimljivo: Sparsi nemaju pravog rivala u Ligi 12

E. Škorić

Košarkaši Sparsa nastavili su da dominiraju u Ligi 12, a novu pobjedu upisali su u Višegradu.

Sparsi su u prvih osam kola ostvarili osam pobjeda, a svoju sjajnu seriju produžili su i u Višegradu, pošto su sa 69:60 savladali domaću Vardu.

Varda je sjajno krenula u utakmicu i nakon 10 minuta igre vodila je sa 10 poena prednosti (25:15), da bi Sparsi do poluvremena smanjili na minus četiri.

U trećoj dionici Višegrađani su ubacili svega devet poena, a u tom i u četvrom periodu igre gosti iz Sarajeva dolaze do preokreta i na kraju do novog slavlja.

Kenan Bajramović, bivši bh. reprezentativac, ubacio je 19 poena uz čak 16 skokova, dok je Brown dodao 14 poena, a bh. reprezentativac Dalibor Peršić 11 poena. Najbolji u Vardi sa 19 poena bio je Đorđević.

Varda - Spars 60:69 (25:15, 13:19, 9:15, 13:20)

Varda: Frganja, Tasić 2, Tomašević 8, Kojić, Đokanović, Pajović 2, Rosić, Ivanović, Dželetović 11, Đurđević 19, Pečenica 4, Stanimirović 14.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Spars: Hodžić 2, Brown 14, Mičić 7, Bilić, Manjgafić, Čampara, Peršić 11, Glogovac 2, Bajramović 19, Gegić 6, Gajić 8, Pirić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.