Novi debakl: Bh. kadeti deklasirani od Latvije

Nastavlja se borba za opstanak

Novi debakl: Bh. kadeti deklasirani od Latvije

Kadetska košarkaška reprezentacija BiH poražena je večeras od Latvije. 

U susretu za plasman od 9. do 16. mjesta na Evropskom prvenstvu naš tim je kao branilac titule upisao ubjedljiv poraz od Latvije, a konačan rezultat glasio je 87:64.

Naši momci su u prvoj poluvremenu pružili sasvim solidnu partiju i na odmor otišli s prednošču od četiri poena razlike (40:36), da bi u nastavku uslijedio potpuni potop. 

Kadeti su Latviji dozvolili ogroman preokret i treća dionica izgubljena je sa ubjedljivih 31:8, a u finišu protivnici su meč mirno priveli kraju i sasvim zasluženo slavili sa konačnih 87:64.

Najefikasniji u našem timu bili su Biberović sa 16, te Karić i Ilić sa 12 koševa, dok je na drugoj strani bolji od ostalih bio Miska sa 20. 

Naredni meč naši reprezentativci će odigrati protiv Poljske. U slučaju trijumfa za opstanak u A diviziji bit će potrebno ostvariti pobjedu i protiv pobjednika iz duela Grčka - Estonija.

Eurobasket U16, Latvija - BiH 87:64.

Latvija: Salenieks (2), Zagars (14), Berzins (2), Kurucs (13), Veveris (13), Viksne (2), Hermanovskis (0), Snipke (8), Hlebovickis (0), Berkis (5), Mezulis (8), Miska (20). 

BiH: Karić (12), Milošević (4), Tiganj (2), Ilić (12), Mehić (4), Cvetić (0), Gutić (5), Biberović (16), Vuković (3), Kamenjaš (4), Višnjić (1), Omerović (1).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti