Očajna BiH poražena i od Crne Gore

Ako se po jutru dan poznaje...

Očajna BiH poražena i od Crne Gore

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je na pripremnom meču pred početak kvalifikacija za Eurobasket od Crne Gore rezultatom 78:68.

Ako se po jutru dan poznaje, ne piše nam se dobro u ovim kvalifikacijama, a dokaz tome je još jedan poraz naših najboljih košarkaša. Nakon što smo jučer poraženi na turniru u Makedoniji od Belgije, danas smo istu sudbinu doživjeli i od Crne Gore. Naš tim još uvijek nije uigran i to se vidjelo na današnjem meču.

Naši momci su solidno ušli u meč. Iako su Crnogorci odmah stekli prednost od pet poena, bh. košarkaši su se brzo vratili te su rezultat uspjeli da okrenu u svoju korist. Na kraju prve dionice presudio nam je Ivanović koji je pogodio trojku sa nekih deset metara sa zvukom sirene za 21:20 prednost Crne Gore. Ruku na srce, naši košarkaši su mogli odigrati i jaču odbranu u tom napadu.

Nastavak meča donosi mnogo bolju igru Crne Gore kojoj je u drugoj dionici polazilo skoro sve za rukom, dok su naše košarkaše većinom zaustavljali faulovima i slali ih na liniju za slobodna bacanja gdje se oni nisu najbolje snalazili. U ovom periodu igre ni šut nas nije služio najbolje pa su Crnogorci uspjeli na poluvrijeme otići sa devet poena prednosti (43:34).

Treća četvrtina bila je posebno loša za naše momke. Iako je Mirza Teletović gotovo sve vrijeme bio na terenu, to nam nije mnogo pomoglo, jer se osjetila neuigranost kod našeg tima. Crnogorci su pogađali trojke iz gotovo svih pozicija. Od tablu, sa deset metara, bez čuvara, preko ruke, sve ih je išlo te su uspjeli stići i do 14 poena prednosti. 

Ipak, najbolji period meča naši momci su odigrali početkom četvrte dionice. Zaigrali smo daleo bolju i agresivniju odbranu, a Mirza Teletović i Jusuf Nurkić počeli su pogađati. Mirza nas je svojim trojkama približio na samo minus šest ali smo to veoma brzo prokockali zbog nekoliko jeftinih grešaka u napadu. U jednom napadu imali smo situaciju tri na jedan, ali Nurkić i Musa su promašili čisti zicer, pa su nas Crnogorci odmah u narednom napadu kaznili.

Kada govorimo o pojedincima, u našem timu su se istakli Nurkić i Teletović, ali nemojte da vas statistika zavara. Mirza je imao 24, a Nurkić 15 poena, ali obojica su potrošili mnogo lopti za to. Mirza je imao šut iz igre 7 od 20, dok je podbacio i Džanan Musa koji je iz igre šutirao samo 1 od 6 te je postigao samo pet poena. Kod Crne Gore Vučević je ubacio 15 poena, dok je Needham dodao 13. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi