OKK Borac uvjerljiv protiv KK Kozara

Prva muška liga RS

OKK Borac uvjerljiv protiv KK Kozara

D. Vejo

Košarkaši banjalučkog Borca večeras su u okviru trećeg kola Prve muške lige Republike Srpske slavili na svom parketu protiv KK Kozara rezultatom 91:63, po četvrtinama je bilo 26:21, 22:22, 21:12 i 22:8.

Borac je bolje otvorio utakmicu. Poveli su nakon nekoliko sekundi s 2:0, a zatim Barbarez postiže tri poena. Kozara se vraća šutom za dva poena, ali sjajni Nikolić preuzima stvar u svoje ruke te pogađa tricu, a u narednom napadu i polaganje. Nakon četiri minuta igre, Borac vodi 10:6. Gradiščanci se vraćaju nakon što pogađaju dva slobodna bacanja, ali onda Barbarez i Nikolić prebacuju u veću brzinu, te crveno-plavi prvi period riješevaju u svoju korist, bilo je 26:21.

Drugu dionicu susreta bolje otvaraju gosti koji istu otvaraju šutom za dva poena. Kozara se budi preko Ilića koji postiže još četiri poena kao i jedno slobodno bacanje, pa tako crveno-bijeli prvi put vode na meču (26:28). Nakon toga, Banjalučani se vraćaju pa je tako rezultat nakon pet minuta igre u drugoj četvrtini, 33:33. Ipak, izabranici Bojana Božića se bude, pa tako na odmor odlaze s pet poena razlike (48:43).

Treći period Borac otvara sa dvije trice koje pogađa Barbarez. Gradiščanci su se pokušali vratiti preko slobodnih bacanja, ali odbrana i napad kod crveno-plavih funkcionisala je besprijekorno. Ponovo Barbarez pogađa tricu, a u narednom napadu i Samardžić.

Banjalučki sastav stvorio je dovoljnu zalihu za miran posljednji period u kojem su dominirali parketom. Za dvije minute, napravili su seriju od 7:2, a na kraju su period dobili sa rezultatom 22:8.

Najefikasniji u timu Borca bio je Nikolić sa 30 postignutih poena, dok je to kod Kozare bio Ilić sa 20 datih koševa.

Za Borac nastupali su Todorovac, Nikolić, Barbarez, Samardžić, Kovačević, Dragičević, Pejić, Ćulum, Aničić i Raca. Gradiščanci su činili sljedeći sastav, Ilić, Obradović, Dragan, Radosavljević, Vuković, Janković, Damjanović i Danilo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi