Đorđević novi igrač Sparsa

Pojačanje pred Ligu za prvaka

Đorđević novi igrač Sparsa

D. Rakanović

Srbijanski centar Stefan Đorđević novo je pojačanje Sparsa pred start Lige za prvaka za košarkaše, potvrđeno je za SportSport.ba u ovom klubu. 

Uprava i stručni štab ovog sarajevskog kluba smatrali su da trebaju dodatno pojačati konkurenciju u reketu, pa je izbor pao na Đorđevića koji dolazi iz grčke A2 lige gdje je igrao za Faros.

Zanimljiv put u karijeri imao je Đorđević koji je profesionalnu karijeru počeo u Poljskoj u ekipi Unia Tarnow. Također je igrao za Ulcinj i Teodo Tivat u Crnoj Gori, kao i za Mega Aqua Monta i Smederevo u Srbiji. Prethodne četiri sezone igra u drugoj ligi Grčke, za ekipe OFI Irakleio, SEF Arkadikos, Doukas i Faros. 

Trener Sparsa Marko Trbić za SportSport.ba je rekao da je u opticaju bilo još nekoliko igrača, ali da iz različitih razloga nisu došli u ovaj klub. 

"Iako još nisu definisani rosteri timova, evidentno je da nije bilo nekih velikih promjena u ekipama. Igokea ostaje apsolutni favorit za osvajanje titule. Od ostalih ekipa izdvojio bih Bosnu Royal je najviše pokazala u Ligi 10, ali vjerujem da će biti ujednačena borba za polufinale", rekao je Trbić. 

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

On je rekao da će mnogo toga zavisiti od svježine, prilagodljivosti na sistem igranja utakmica na svaka tri dana, kao i iskustva. 

"Namjera Sparsa je da tokom Lige za pravaka što više igraju mladi igrači, kako bi stekli dragocjeno iskustvo. Što se rezultatskog cilja tiče, ne odričemo se ni borbe za finale, do kojeg nadam se možemo doći uz malo sreće", rekao je Trbić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi