Orlovima na Ilidži srezana krila: Play Off na omjeru 15-0

Liga 10

Orlovima na Ilidži srezana krila: Play Off na omjeru 15-0

E. Škorić

Košarkašice Play Offa razbile su Orlove iz Banja Luke rezultatom 94:53 u 17. kolu Lige 10.

Banjolučanke su na Ilidži bile potpuno nemoćne. Play Off je upisao 15. pobjedu i trenutno ima nevjerovatan omjer 15-0! Izabranice trenera Gorana Loje slavile su protiv gošća rezultatom 94:53.

Ni u jednom trenutku nije  bilo upitno ko će slaviti na kraju,  a Play Off je već nakon prvog dijela vodio 61:22. 

Nikolina Babić i Amra Đapo ubacile su po 19 poena u domaćem timu, dok je Marija Prlja ubacila 12 uz 7 asistencija. Nikolina Džebo je dodala 13 poena uz šest skokova. Na drugoj strani najefikasnija je bila Božana Stupar sa 14 poena, a Una Bošnjak je dodala 11.

Do kraja prvenstva ostala su još tri kola, a prve četiri ekipe idu u doigravanje za prvaka. Najveći kandidat za naslov svakako je Play Off.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.