Vjerni navijač iz Samsuna poručuje

"Ovo je moj način da se zahvalim tim momcima na svemu"

E. Čaušević

Juniorska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine danas igra meč na Evropskom prvenstvu protiv Španije za plasman na Svjetsko prvenstvo koje se igra naredne godine.

Izabranici Josipa Pandže i na Evropskom prvenstvu u turskom Samsunu imaju veliku podršku od navijača koji je postao prava atrakcija na tribinama. Nedžad iz Minhena bodrio je naše momke u Španiji proteklog ljeta, ali se odlučio i na dolazak u Samsun gdje je jedini naš navijač.

Svojim originalnim transparentima privukao je pažnju javnosti. Mi smo danas odlučili razgovarati s Nedžadom koji je inače rođen u Livnu. On je za SportSport.ba otkrio da li je spremio transparente i za posljednji meč ovog turnira.

"Želim sve da vas pozdravim, ja sam Nedžad iz Livna, ali živim u Minhenu i došao sam iz Minhena da bodrim naše momke u Samsunu. Bila mi je čast da ih bodrim u Španiji. To je za mene bilo nešto veliko, ali nadam se da sam im mogao pomoći svojom podrškom. Kada sam čuo da će se EP igrati u Samsunu odlučio sam da dođem i pružim im podršku", rekao je naš navijač na početku razgovora.

O igrama našeg tima na ovom Evropskom prvenstvu Nedžad kaže:

"Ogroman uspjeh bi bio plasman na SP. Moja lična očekivanja nisu bila tako ogromna. Moja želja je ispunjena, došao sam ovdje da ih bodrim i da im dam podršku i vidim da se iz utakmice u utakmicu zalažu i trude, te da daju maksimum. Bilo bi mi drago da pobijedimo danas, ali vidjet ćemo šta će biti", rekao je Nedžad, te dodao:

"Što se transparenata tiče nisam imao neke velike ideje. Ideja je nastala prosto iz toga kada sam vidio kako oni igraju i trude se. Odlučio sam na taj način da im se zahvalim što su oni nama u Litvaniji i nakon toga priuštili. Spremio sam i za danas trasnparente za koje sam se potrudio. Bilo bi mi drago da se u veselju danas vidim opet s igračima. Poručio bih im da danas daju sve od sebe".

Na kraju je naš navijač imao dosta originalnu poruku za sve bh. navijače, ali i za naše mlade košarkaše.

"Neke veće poruke nemam. Naši navijači su poznati po tome da srcem uvijek budu uz timove. Bilo bi bolje da nas ima više ovdje. Momcima bih poručio onako na svoj način, "otresite ih ko cigo šljivu", rekao je Nedžad na kraju razgovora za SportSport.ba

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi