Trener KK Kakanj za SportSport.ba

Pandža: Ovo je utakmica dostojna derbija

S. Mlaćo

Nakon što su u utorak savladali Sparse, košarkaški Kaknja večeras nisu uspjeli savladati još jednog rivala iz Sarajeva.

Bosna Royal Jelly bila je kvalitetnija u samom finišu, ali su se izabranici Josipa Pandže pokazali kao tvrd orah.

I pored poraza, Pandža je na kraju dobio ovacije od mnogobrojnih navijača iz Kaknja, a uoči samog početka utakmica cijela dvorana pozdravila je našeg selektora juniorske reprezentacije koji je definitivno osvježenje na košarkaškoj sceni u našoj zemlji. 

Bosna se dobro namučila večeras i to je on što raduje ovog mladog, ali kvalitetnog stručnjaka.

"Sjajna utakmica, dostojna derbija uz veliki broj poena. Ja sam zadovoljan utakmicom, a nisam što smo poraženi. Pokazali smo da smo zasluženo pri vrhu tabele, a naša šansa je bila u prvom poluvremenu. Mislim da smo na poluvrijeme trebali otići sa osjetnijom razlikom, a u drugom se Bosna razigrala, pogotovo pojedinci. Ikonić je bio taj "x faktor", te ja čestitam Bosni i njemu. Nadam se da ćemo ponovo igrati u Ligi za prvaka", istakao je Pandža.

Derbi susret 11. kola večeras je donio dosta nervoze, tehničkih grešaka, a jednu je zaradio i sam Pandža.

"Nema komentar na suđenje. Ne treba da obraćamo pozornost i to su ljudi koji nekad pogriješe. Nervoza je iz razloga što obje ekipe žele da pobjede, a meni je drago da Bosna želi toliko da dobije Kakanj i to je dokaz da mi nešto vrijedimo", ističe trener Kakanjaca.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

U narednom 12. kolu u Kakanj dolazi uvijek neugodni Široki Brijeg.

"Široki je ekipa koja je mijenjala roster, pojačali su se i traže da se zalete prema Ligi za prvaka. Nama je svaka utakmica kući imperativ za pobjedu i nadam se da ćemo tako nastupiti i na toj utakmici", dodao je za SportSport.ba trener KK Kakanj Josip Pandža.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi