Partizan bez problema savladao Cibonu

Partizan slavio

Partizan bez problema savladao Cibonu

M. Šljivak

Košarkaši Partizana savladali su večeras u Beogradu ekipu Cibone rezultatom 81:70.

Domaći košarkaši vodili su od samog početka susreta. Nakon prvih 10 minuta imali su pet poena prednosti 20:15, a  iako je Cibona u nekoliko navrata ozbiljno prijetila u drugoj dionici Partizan je ipak povećao prednost na poluvremenu na plus osam 38:30.

Održavao je Partizan stečenu prednost u trećoj dionici. Imali su konstantnu prednost, a Cibona je u finišu ipak uspjela spustiti prednost na minus pet 58:53. Sigurnom igrom u posljednjoj četvrtini izabranici Duška Vujoševića su došli do zaslužene pobjede, pete u sezoni.

Lauvergne i Milosavljević su u pobjedničkom sastavu upisali po 21 poen, Bogdanović je dodao 19, dok je kod Cibone DJ Strawberry ubacio 20, a Andrija Žižić 19 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.