Partizan poražen u Valjevu, Vrabac upisao debitantski nastup

Metalac slavio rezultatom 67:64

Partizan poražen u Valjevu, Vrabac upisao debitantski nastup

Košarkaši Partizana su porazom u Valjevu otvorili novu sezonu ABA lige. Bolji od beogradskog kluba bio je Metalac, koji je slavio rezultatom 67:64.

Iako je Partizan na poluvremenu imao sigurnu prednost (37:28), Metalac je u nastavku uspio stići do potpunog preokreta i upisati očekivanu pobjedu, koliko god to nerealno zvučalo.

Za Partizan je večeras debitovao bh. reprezentativac Adin Vrabac, koji je na terenu proveo 31 minut. Za to vrijeme, Vrabac je ubacio sedam poena, a tome je dodao šest skokova i tri asistencije.

Najefikasniji igrač utakmice bio je Dušan Kutlešić iz Metalca sa 15 ubačenih poena, dok je Malešević dodao jedan manje. Ekipu Partizana je predvodio Aleksandar Cvetković sa 13 poena.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

ABA liga, 1. kolo:

Metalac - Partizan 67:64 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.