Petrović: Mislim samo na Latviju, Srbiju moramo respektirati

Petrović: Mislim samo na Latviju, Srbiju moramo respektirati

Danas se u Sarajevi okupila košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine, te su tako i zvanično počele pripreme za Evropsko prvenstvo. SportSport.ba razgovarao je sa selektorom našeg nacionalnog tima Acom Petrovićem, koji je nekoliko puta ponovio da su mu sve misli usmjerene na prvi susret sa Latvijom.

"Sutra su liječnički pregledi, a u subotu ćemo odraditi prvi trenig. Prvu sedmicu radit ćemo u Sarajevu, otkaza nema i svi igrači će se prema planu i programu odazvati na poziv. Očekujem da igrači dođu u dosta solidnom stanju na pripreme. Nekon Sarajeva idemo u Kranjsku Goru gdje ćemo boraviti deset dana, a onda nakon toga ulazimo u drugu fazu priprema u kojoj ćemo odigrati deset utakmica", istakao je Petrović za SportSport.ba.

"Naša velika želja je proći u drugi krug, to ne skrivamo, ali svjesni smo i težine grupe. Sada sam fokusiran samo na Latviju s kojom ćemo igrati na otvaranju prvenstva. Ekstremno je bitno pobijediti na stratu", dodao je bh. selektor.

Petrović za razčliku od mnogobrojnih ljubitelja košarkeu našoj zemlji nije razočaran slabom minutažom Teletovića u Netsima.

"Nisam razočaran što Mirza nije imao veću minutažu u NBA ligi jer on danas izgleda mnogo bolje nego prošle godine u ovo doba. Ciljano sam odabrao ove igrače i očekujem da opravdaju povjerenje", zaključio je Petrović, koji je na kraju dodao da se Srbija mora respektirati, bez obzira u kojem sastavu stigla na Evropsko prvenstvo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.