Petrović: Zvezda nas je strahovito dobro kažnjavala

Selektor naše reprezentacije i trener Cedevite:

Petrović: Zvezda nas je strahovito dobro kažnjavala

Ekipa Cedevite koju sa klupe predvodi selektor naše reprezentacije, Aco Petrović je pretpila ubjedljiv poraz na gostovanju u Beogradu kod Crvene Zvezde u okviru 17. kola ABA lige.

Rezultat je na kraju glasio 90:65, a Petrović je nakon ovog susreta bio izrazito nezadovoljan igrom svoje ekipe.

 

"Imamo dva nova igrača, očigledno nedostaje vremena, a fali nam i Šuput na poziciji četvorke, gdje je Zvezda ekstremno jaka. Mi tu našu jedinu pravu četvorku nismo imali zbog ozljede, tako da smo se morali pokrivati ili lažnim četvorkama profila Mašila ili peticom profila Sutona. Međutim, to je Zvezda strahovito dobro kažnjavala", rekao je Petrović te je dodao:

 

""Mi smo u velikim problemima i ukoliko ne dođemo do svijesti na način na koji možemo i trebamo igrati mislim da bi moglo biti strahovito neugodnih iznenađenja po nas."

 

Naš selektor se potom osvrnuo na ostale ekipe u ABA ligi.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

 

"Ovog trenutka postoje momčadi koje dobro izgledaju i dobro funkcioniraju. To su prije svega Igokea, Zvezda i Budućnost, a postoje i momčadi koje se u evidentnim problemima. Teško je predvidjeti što će se u svemu tomu događati jer ovog trenutka niti jedna utakmica nije lagana utakmica. U svakoj se morate boriti za pobjedu. Ono što je nas strahovito poremetilo nije današnji poraz protiv Zvezde, već prošlotjedni poraz protiv Splita. To su utakmice koje mi jednostavno ne smijemo izgubiti, ali to je dokaz problema u kojima se nalazimo", zaključio je Petrović za službenu stranicu zagrebačkog kluba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.