Play Off pregazio Trešnjevku

U susretu za 9. mjesto Regionalne lige

Play Off pregazio Trešnjevku

A. Beganović

U revanš susretu za 9. mjesto Regionalne lige za košarkašice bosanskohercegovački predstavnik Play Off deklasirao je Trešnjevku (87:50).

Nakon što su u prvom susretu slavile rezultatom 81:63, izabranice Gorana Loje su večeras bile još ubjedljivije.

Sjajno su mlade košarkašice Play Offa otvorile susret i već nakon prvih deset minuta imale su prednost od 16 poena (22:6). U drugoj četvrtini viđena je nešto bolja igra Trešnjevke, no i taj period su košarkašice bh. predstavnika riješile u svoju korist rezultatom 24:21.

Iako su imale ogromnu prednost izabranice Gorana Loje nisu posustajale u drugom poluvremenu, pa su na kraju sasvim zasluženo slavile sa ubjedljivih 87:50.

Najefikasnije u redovima bh. kluba bile su Marković sa 22, te Anđela Delić sa 19 poena. Nikolina Delić je dodala 17, a Nikolina Babić 16 poena. S druge strane kod Trešnjevke su najučinkovitije bile Erjavec sa 15, te Kelava i Packovski sa po 12 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi