Počeo košarkaški turnir ''Davorin Popović Dačo''

Odigrane dvije utakmice

Počeo košarkaški turnir ''Davorin Popović Dačo''

O. Lekić

Međunarodni košarkaški turnir "Davorin Popović Dačo" zvanično je otvoren.

Prvu utakmicu na ovom turniru koji se održava u Sarajevu odigrali su ŽKK Mladi Krajišnik i ŽKK Livno, a na kraju više razloga za zadovoljstvo imala je ekipa iz Banjaluke koja je slavila rezultatom 84:54. 

Poslije toga uslijedilo je otvaranje turnira, gdje se publici i košarkašicama obratila predsjedavajuća Opštinskog vijeća Centar Karolina Karačić i zvanično otvorila turnir. 

Nakon toga, uslijedila je utakmica između ŽKK Željezničar ŽKK Jedinstvo koja je završena pobjedom ekipe iz Sarajeva rezultatom 58:49.

Ekipa ŽKKK Vodice rano jutros je imala kvar na autobusu, te nije mogla doći u Sarajevo, ali je zato kao zamjena stigla ekipa ŽKK Jedinstvo kojoj se organizatori turnira neizmjerno zahvaljuju. 

Sutra u 11 sati prvo će se položiti cvijeće u parku ispred FIS-a, spomenika Davorina Popovića i Mirze Delibašića te će se nakon toga obići i Gradsko groblje Bare, gdje će se položiti cvijeće i odati počast Davorinu Popoviću..

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi