Prijedorčani spremni za finale
Foto: prijedor24.com

Slijedi borba za trofej

Prijedorčani spremni za finale

Košarkaši Prijedora ove sezone blistaju u Prvoj ligi RS, što pokazuje i njihov plasman u finale ovog takmičenja.

Prijedorčani su nakon odlično odigranog regularnog dijela sezone u dvomeču bili bolji od ekipe Sutjeske iz Foče, pa će se u borbi za trofej sastati sa banjalučkim Studentom.

"Odigrali smo kvalitetno i pametno protiv odlične ekipe Sutjeske. Ispoštovali smo dogovor, psihološki smo bili na visini zadatka. Odigrali smo muški i čvrsto, sa dosta energije, želje i sampouzdanja. To nam je donijelo izuzetno vazan trijumf i prolaz u finale", izjavio je za Sportsport.ba Danilo Palalić, trener Prijedora, te je dodao:

"Ove sezone Student nas je dobio u dva navrata. Ipak, u oba meča bili smo jako blizu pobjede, tako da mislim da u finalu svakako imamo šanse, pogotovo ako budemo odigrali kao protiv Sutjeske. Idemo korak po korak, spremni smo i jedva čekako početak finalne serije".

Prva utakmica između ova dva tima na rasporedu je u nedjelju u Banjaluci. Finalna serija igra se na tri pobjede.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti