Rimac: Crvena zvezda je žrtva sistema takmičenja

Trener Cibone blistao od sreće zbog velike pobjede

Rimac: Crvena zvezda je žrtva sistema takmičenja

Trener Cibone Slaven Rimac blistao je od sreće nakon velike pobjede njegovog tima nad Crvenom zvezdom u polufinalu Jadranske lige u Beogradu 75:70.

"Najradije bih skakao od sreće, ali saosjećaj sa Zvezdom mi ne daje pravo na to jer sam mnogo puta bio puta u takvoj situaciji, da si cijelu godinu prvi i jedna utakmica te odvoji. Sistem nije pravedan", rekao je Rimac nakon najveće pobjede u trenerskoj karijeri.

"Osim pada u posljednja četiri minuta, koji je morao da dođe, svaka čast igračima. Nije lako biti na terenu i pobijediti jednog ovakvog protivnika pred njegovom publikom", kazao je Rimac. 

Cibona je u posljednjih deset minuta ušla sa velikih 16 poena prednosti, ali je prednost prokockala i u posljednjih 60 sekundi ušla sa samo pola koša prednosti. Na kraju su ipak uspjeli slaviti veliku pobjedu.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

"Kockamo se cijele sezone, non stop nešto moramo da izmišljamo. Neke utakmice prije ove smo dobro reagovali, pokazalo se da je kockanje bilo uspješno. Zbunili smo Zvezdu, imali su oni otvorene šuteve, ali su promašivali. Veliki je ulog za jednu ovakvu utakmicu", istakao je Slaven Rimac.

"Motiv mene kao trenera nije rezultat. Drago mi je prvenstveno zbog igrača. Nije bitno ko je protivnik, imamo svoj kvalitet i bićemo dobri ako ispoštujemo naše glavne karakteristike. Ne bih imao primjedbi ni da smo izgubili", zaključio je trener Vukova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti