Rogatica slavila protiv Radnika, Prijedor savladao fenjeraša

Prva muška liga RS

Rogatica slavila protiv Radnika, Prijedor savladao fenjeraša

D. Vejo

Košarkaši Prijedora i Rogatice upisali su prve pobjede u ovoj godini nakon mini pauze.

Aktuelni šampion slavio je na gostovanju kod ekipe Teslića rezultatom 81:92. Nakon prvog poluvremena rezultat je glasio 42:47 u korist Prijedorčana.

Treći period donio je čvrstu odbranu na obje strane pa je isti završen egalom (17:17). Ipak, u posljednjoj dionici gosti iz Prijedora pokazali su zbog čega su aktuelni šampioni pa su tako zadnji period riješili u svoju korist 22:28 te upisali novi trijumf.

Kod domaćina su se istakli Joldić i Mrakočević sa 14 datih poena, dok je to kod Prijedora bio Bilanović sa 31.

Drugi meč bio je onaj između Rogatice i Radnika iz Bijeljine. U dosta uzbudljivom susretu više spretnosti i htjenja pokazao je domaćin koji je slavio rezultatom 82:81.

Kada je u pitanju efikasnost, kod Rogatice je to bio Kovač sa 21. datim košem, dok su to kod Bijeljinaca bili Erić i Gavrić sa 23 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi