Šćekić: Brzim napadom do prvih bodova

Igokea gostuje kod Solnoka

Šćekić: Brzim napadom do prvih bodova

Sa dva startna poraza na otvaranju nove sezone košarkaši Igokee razočarali su svoje navijače, pa im je današnji susret u gostima kod Solnoka prava prilika za popravni.

 Zadar i Budućnost su odavno arhivirani u prvaku naše zemlje, a nova tema je upravo mađarski sastav.

"Podhitno nam treba jedna pobjeda kako bi vratili psihološku stabilnost. Solnok je momčad protiv koje se može igrati i moramo sve učiniti da ih savladamo. To možemo uraditi samo uz čvrstu odbranu, ali brzu igru na napad", jasan je prvotimac Igokee Marko Šćekić.

Trener Vlada Jovanović je i uoči ovog susreta upozoravao svoje igrače na ozbiljnost narednog rivala.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

"Pobjeda neće doći sama po sebi, već mi moramo dobro da zapnemo kako bi došli do prvih bodova. Solnok je ekipa protiv koje se može igrati, ali je ujedno ekipa koju se ne smije potcjeniti. Znaju i umiju da kazne svaku grešku rivala i ne smijemo griješiti u napadu kako im ne bi ostavljali prostira za kontre", kaže Vlada Jovanović.

Utakmica između Solnoka i Igokee igrat će su u subotu od 16 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.