Siena sa lakoćom protiv Armanija
Henry Domercant standardno dobar

Seria A, 15. kolo

Siena sa lakoćom protiv Armanija

Derbi italijanske Serie A odigrali su neporažena Siena Montepaschi i Armani Jeans, učesnik Top-16 faze Eurolige. Kako se i moglo očekivati, sastav “zelenih” nije imao mnogo problema da upiše novi trijumf (bez poraza u 15 kola) čime je definitivno pokazao da je apsolutno najbolji i bez prave konkurencije, iako se mladići iz Lottomatice neće složiti.

Sienu su predvodili Lavrinovič sa 17 poena i deset skokova te Terrell McIntyre sa 13 ubačaja. Naš Henry Domercant upisao je 9 koševa.

Od ostalih duela treba izdvojiti ubjedljivu pobjedu Avellina nad Casertom. Bilo je 85:58, a prvo ime bio je bivši Cibos Chris Warren sa duble-duble učinkom (27 p, 10 sk.).
Uspješna na gostovanju bila je Lottomatica u Cantuu. Euroligaš je nadigrao istoimenog domaćina sa 88:77 u susretu u kojem je sve bilo riješeno u prvom dijelu. Hutson (20) i Jaaber (18) bili su udarni tandem pobjedničkog tima.

Poredak
Siena Montepaschi 15-0, Lottomatica 10-5, Banca Tercas 10-5, La Fortezza 9-6, Benetton 9-6, NGC Cantu 8-7, Air AV 8-7…

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.