Široki zaledio Sparse na -34 i poveo sa 1:0 u seriji

Prva utakmica polufinala

Široki zaledio Sparse na -34 i poveo sa 1:0 u seriji

Nakon što je jučer Igokea stigla do vodstva od 1:0 pobjedom u polufinalnoj seriji play-offa za prvaka Bosne i Hercegovine, večeras su i košarkaši Širokog Brijega u svojoj dvorani Pecara zabilježili prvu pobjedu u seriji nad sarajevskim Sparsima, a rezultat je glasio 79:45.

Širokobriježani su bez problema svladali Sparse, te ih sada samo još jedna pobjeda dijeli od finala. Domaći tim je odlično otvorio susret, poveo je sa 8:0, a do posljednjeg zvuka sirene izabranici Ivana Velića su konstantno povećavali prednost. 

Najveća prednost za Široki je imao pet minuta prije kraja utakmice, a gostujući tim je u tom trenutku bio u minusu od 37 poena u odnosu na svoje domaćine (71:34). 

Strateg ekipe iz grada na Lištici priliku za igru dao je dvanaestorici košarkaša, a najefikasniji u redovima Širokog bio je Robert Rikić koji je ubacio 24 koša, kojima je pridodao i 9 skokova. Solidni u domaćem sastavu bili su i bh. reprezentativac Dalibor Peršić sa 15, te Josip Bilinovac sa 12 poena.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Najraspoloženiji za igru u redovima Sparsa bio je Mirza Bulić koji je ubacio 12 koševa.

Druge utakmice polufinala igraju se u subotu u Sarajevu i Mrkonjić Gradu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.