Široki, Zrinjski i Slavija u četvrtfinalu

Osmina finala košarkaškog kupa BiH

Široki, Zrinjski i Slavija u četvrtfinalu

Široki Eronet, Zrinjski HTM, i Slavija pridružilu su se danas Sloboda Diti u četvrtfinalu Kupa BiH. Širokobriježani su bili sigurni u Posušju protiv istoimenog domaćina slavivši sa 79:53.

Još uvjerljiviji bili su „plemići“ i Čitluku u duelu sa Brotnjom (101:74), dok je Slavija na svom parketu bila bolja od Vitez Economica (89:85), mada su gosti u jednom trenutku imali i deset poena prednosti.

Odgođen je susret Grude - SL IAT Leotar na molbu gostiju. Sloboda Dita već se plasirala u četvrtfinale jer je njen rival Novi Grad Atal suspendovan od strane komesara takmičenja.
Meč Triland - Bosna ASA BHT igraće se 6. januara 2009. godine, a žrijeb za četvrtfinale biće obavljen 9. januara u prostorijama KS BiH.
U nedjelju igraju: OKK Čelik - Borac Nektar i Mladost - Igokea Partizan.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.