Sjajne igre Nurkića i Halilovića

Učinak bh. košarkaša u protekloj sedmici

Sjajne igre Nurkića i Halilovića

M. Šljivak

Jusuf Nurkić i Miralem Halilović pružaju sjajne partije u hrvatskom prvenstvu.

Halilović je protekle sedmice odigrao dvije utakmice sa Zagrebom. Mravi su imali polovičan učinak (pobjeda i poraz), a Halilović je pružio sjajne utakmice. 

U pobjedi nad Šibenikom 86:80, naš košarkaš je imao double-double učinak od 14 poena i 12 skokova, a ovom učinku je dodao i sedam asistencija. Zagreb je potom doživio poraz u Zadru 87:69, a ponovo je Halilović odigrao jako dobro. Ubacio je 15 poena, te je imao četiri skoka.

S odličnim partijama nastavio je i Jusuf Nurkić u dresu Cedevite. Zagrebački tim je slavio protiv Alkara 87:72, a sjajni centar je ubacio 10 poena uz sedam skokova za 19 minuta na parketu, da bi u susretu protiv Šibenika Nurkić potpuno izdominirao. Za samo 12 minuta na parketu protiv Šibenika, Nurkić je ubacio 15 poena, a ovom učinku je dodao i šest skokova. 

Probudio se i Marko Šutalo

Marko Šutalo se u proteklom periodu dosta mučio s poentiranjem. Ipak, kriza je kako stvari stoje iza njega, a u dresu Zadra je naš reprezentativac odigrao dvije izuzetne partije. Zadar je kao gost savladao Kvarner 91:79, a Šutalo je na parketu proveo 31 minutu. To mu je bilo dovoljno da dođe do sjajnog učinka od 16 poena i tri asistencije. 

Zadar je bez većih problema savladao i Zagreb na svom parketu 87:69. Upravo je Šutalo najzaslužniji za pobjedu Zadrana sa 20 poena za 28 minuta na parketu. 

Pašalić i Đedović nose svoje klubove

Muhamed Pašalić i Nihad Đedović igraju jako dobro za Remis, odnosno Bayern. Pašalić je protekle sedmice odigrao dvije utakmice. U pobjedi nad Souffelweom, ubacio je sedam poena za 14 minuta, ali je u porazu od St. Quentina 99:97 bio najbolji pojedinac svog tima sa 18 poena i sedam asistencija.

Bayern, predvođen Nihadom Đedovićem, lagano je savladao Bremerhaven 94:57, a naš reprezentativac je bio najefikasniji pojedinac u bavarskom timu s 14 poena za 17 minuta na parketu.

Tijekom vikenda, nastupio je i Andrija Stipanović. Njegov Trabzon je teško poražen od Fenerbahčea 84:62, a bh. centar je za 20 minuta imao osam poena i četiri skoka. 

Kapiten bh. košarkaške reprezentacije, Mirza Teletović, nije odigrao finiš regularnog dijela sezone u NBA ligi za Brooklyn Netse zbog rođenja blizanaca. Ipak, kapiten se vratio u prvoj utakmici doigravanja, gdje je ubacio dva poena za 12 minuta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.