Sloboda nije mogla protiv Igokee

Igokea slavila u Tuzli

Sloboda nije mogla protiv Igokee

M. Šljivak

Košarkaši Igokee plasirali su se u finale košarkaškog prvenstva Bosne i Hercegovine. Igosi su večeras u Mejdanu u drugom meču polufinale serije savladali Slobodu rezultatom 97:75, te s ukupnih 2:0 idu u finale prvenstva.

Igokea je vodila od prve do posljednje minute ovog susreta. Sloboda je uspjela da bude konkurentna samo u prvoj dionici, koju su izgubili 31:26.

Međutim, već na poluvrijeme aktuelni prvak BiH odlazi sa 11 poena prednosti, 53:42, te je bilo jasno kako tim iz Laktaša lagano korača ka novom finalu.

Bez većih problema su gosti održavali prednost u nastavku meča. Nisu dopuštali Tuzlacima da se previše približe i da ugroze stečenu prednost, pa su na kraju stigli do pobjede i prolaza u finale.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Brady Heslip je predvodio Igokeu sa 27 poena u ovom susretu, dok je kod Slobode Hasandić ubacio 12 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.