Službeno: Bosna grb i ime ustupila Royalu
FOTO: Klix.ba

Poslovno tehnička saradnja Bosne i Royala

Službeno: Bosna grb i ime ustupila Royalu

A. Beganović

U Sarajevu je danas održana nova Skupština Košarkaškog kluba Bosna, čiji su delegati dali saglasnost o potpisivanju ugovora o poslovno-tehničkoj saradnji sa Košarkaškim klubom Royal iz Sarajeva.

Tako će nekadašnji evropski prvak i ponos svih Bosanaca i Hercegovaca ime i grb u narednom periodu ustupiti ne tako davno osnovanom Royalu, a ako je suditi po saopštenju Royal-Bosna će u narednoj sezoni igrati u Ligi 13.

"KK Bosna pristupio je potpisivanju sporazuma o poslovno-tehničkoj saradnji sa KK Royal jer trenutno nije u stanju da usljed teške materijalno-finansijske situacije samostalno nastupa u Ligi 13 Prvenstva Bosne i Hercegovine. KK Bosna je potreban klub-partner sa kojim bi kroz zajedničku sportsku saradnju ostvario ciljeve, između ostalih i učešće u Ligi 13 Bosne i Hercegovine te svim drugim takmičenjima u kojima nastupaju sve njene selekcije", između ostalog se navodi u saopštenju.

Dalje u saopštenju se navodi da je sporazum potpisan na tri godine, te da će novonastali klub svoj višak prihoda prebaciti na blokirane, ali aktivne račune KK Bosna.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

"KK Bosna bi svoj interes nastupanja u košarkaškim ligama Bosne i Hercegovine ostvario time što bi ustupio na privremeno korištenje “imena i znaka” klubu partneru koji bi za protuuslugu iz svog viška prihoda ostvarenog na kraju finansijske godine izvršio uplatu na blokirane, ali aktivne račune KK Bosna sa kojih bi se, shodno utvrđenim prioritetima, servisirala postojeća dugovanja kluba. Sporazum je potpisan na period od tri godine, sa nadovjerom od strane Skupštine KK Bosna svake godine i sa mogućnosti produžetka prema potrebi. Naglašavamo da KK Bosna nastavlja postojati, a kada se steknu uslovi za to, KK Bosna će se ponovo samostalno uključiti u sistem takmičenja", stoji u saopštenju.

Na kraju ostaje nejasno, odnosno u saopštenju se ne navodi, šta će se desiti ukoliko viška prihoda ne bude što je i za očekivati jer malo je klubova u našoj zemlji koji se mogu pohvaliti pozitivnim poslovanjem u jednoj finansijskoj godini.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.