Španija "razbila" bh. juniore

Evropsko juniorsko košarkaško prvenstvo

Španija "razbila" bh. juniore

A. Beganović

U 3. kolu druge faze Evropskog prvenstva juniorska košarkaška reprezentacija Španije nadigrala je košarkašku reprezentaciju naše zemlje (84:67).

Nakon Srbije i Crne Gore bolji od naših juniora bili su i mladi španski košarkaši. U prve dvije četvrtine viđena je izjednačena igra, a na odmor su Španci otišli sa viškom od tri poena (43:40).

Međutim, u trećem periodu igra našeg tima se raspala, što su Španci znali iskoristiti, pa su u posljednju četvrtinu ušli sa prednošću od 14 poena (65:51).

U posljednjoj četvrtini mladi španski igrači su rutinskom igrom sačuvali prednost, te su na kraju zasluženo slavili sa 84:67.

Najefikasniji u našim redovima bili su Atić sa 22, te Đedović sa 16 poena, dok su Alonso sa 22, te Garcia sa 15 poena bili najefikasniji kod Španije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.