Sparsi bez poraza, Čelik bolji od Širokog

Liga 12

Sparsi bez poraza, Čelik bolji od Širokog

E. Škorić

Košarkaši Čelika savladali su Široki Brijeg rezultatom 91:82 u susretu osmog kola Lige 12.

Zeničani su u Areni ostvarili sigurnu pobjedu protiv Širokog. Nakon prve dionice Čelik je vodio 21:15.

U drugoj dionici Široki je za nijansu bolji, pa smanjuje do odmora na pet razlike (40:35).

U trećoj dionici je Čelik opet zaigrao bolje, te došao na plus devet uoči zadnje dionice, koja je bila najefikasnija (26:26), ali gosti iz Širokog Brijega nisu uspjeli da ozbiljnije zaprijete domaćem timu.

Ivan Opačak je predvodio Čelik protiv bivšeg kluba. Ubacio je 30 poena uz sedam skokova. Armin Avdibegović je ubacio 19 poena, a Dejan Mikić 18. Toni Katić i Ivan Novačić su bili najefikasniji kod gostiju sa po 23 poena.

Sparsi su u Mostaru došli do osme pobjede. Savladali su Zrinjski sa 87:79 nakon sjajne igre u drugom poluvremenu. 

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Kod Sarajlija je najbolji bio Aleksej Nikolić sa 22 poena i šest asistencije. Igor Josipović je dodao 18 poena uz 11 skokova, dok je Stefan Glogovac na kraju završio sa 15 poena.

Najbolji domaći igrač bio je Vedran Princ, koji je ubacio 18 poena, pet skokova i šest asistencija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.