Sparsi izvršili prozivku i krenuli sa pripremama

Sparsi krenuli sa radom

Sparsi izvršili prozivku i krenuli sa pripremama

D. Rakanović

Košarkaši Sparsa danas su Sportskoj dvorani na Grbavici počeli sa pripremama za novu sezonu. 

Treneru Marku Trbiću su se na prvom treningu pojavili slijedeći košarkaši: Edin Bavčić, Kenan Bajramović, Amar Tiganj, Tarik Biberović, Fahrudin Manjgafić, Alija Pirić, Ibrahim Durmo, Nikola Spasov, Refik Bašić, Srđan Kočić, Pavle Reljić, Semir Karić, Aleksa Stepanović, Igor Josipović, Sandi Grubelić.  

Nekadašnji reprezentativci Bosne i Hercegovine Kenan Bajramović i Edin Bavčić će u narednom periodu trenirati sa ekipom, ali još uvijek nije poznato da li će potpisati ugovore sa Sparsima. Kako smo saznali, obojica čekaju ponude iz inostranstva.

Pomoćnik Marka Trbića u predstojećoj sezoni biće još jedan bivši reprezentativac BiH Ivan Opačak.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

U pripremnom periodu Sparsi su dogovorili nekoliko prijateljskih utakmica. Prvi test će Sparsi imati protiv Igokee, a utakmica će biti na rasporedu 30. ili 31. avgusta, potom slijedi provjera protiv Kaknja, a 20. septembra Sparsi idu u Sloveniju gdje će na prijateljskom turniru odigrati tri utakmice.

Još jedan novost iz kluba je da će od ove sezone Sparsi svoje domaće utakmice igrati u novoj dvorani na Grbavici. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi